Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 4

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

9:45 AM
Новий коронавірус убиває людей

Новий коронавірус убиває людей

Новий коронавірус 2019-nCoV, уперше виявлений торік у грудні в Китаї, лютує там і шириться світом.

 Станом на 27 січня 2020 року у світі зареєстровано 2 820 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, у тому числі у 16 медичних працівників та 81 випадок смерті.

В Україні повідомлено про три підозри на коронавірусну інфекцію 2019-nCoV. Лабораторне дослідження підтвердило грип у двох випадках. У третьому — коронавірус виявили, але не китайський, а вже відомий в Україні.

Окрім Китаю, захворювання зафіксовано у 12 країнах світу. Майже всі випадки, зафіксовані за межами Китаю, мали недавню історію подорожей до Китаю до початку захворювання. А саме: Таїланд (вісім випадків), США та Австралія (по п’ять), Сінгапур, Тайвань, Малайзія, Південна Корея (по чотири), Франція та Японія (три), В’єтнам (два), Непал та Канада (по одному).

Коронавіруси відомі з 1960-х років. Нерідко перебіг викликаної ними інфекції не становить серйозної загрози, приміром, як це буває з грипоподібними недугами, як-от лихоманка, кашель і задишка. Так само можуть виникати шлунково-кишкові нездужання, особливо діарея. Назва їх походить від короноподібної білкової структури вірусної оболонки. І вони наділені надзвичайною здатністю пристосовуватися - вони належать до РНК-вірусів та  мають високу генетичну варіабельність. Тому їм нескладно подолати видові бар'єри і заразити представників будь-яких видів. В результаті таким вірусам під силу спричиняти тяжкий перебіг захворювань, з задишкою і пневмонією, що  можуть навіть призвести до смерті.

Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є гарячка та утруднене дихання.

У разі появи симптомів, що свідчать про гострі респіраторні захворювання під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та надати відомості про історію подорожей.

У МОЗ запевняють, що українські медики готові лікувати недугу, якщо її буде виявлено.

Серед стандартних рекомендацій ВООЗ для широкої громадськості щодо зменшення впливу та передачі ГРВІ наведено такі:

- часто мити руки або обробляти дезінфікуючими  засобами;

- під час кашлю та чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою, а використану хустку негайно викинути й помити руки;

- уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку і кашель;

- якщо температура тіла підвищена, є кашель й ускладнене дихання, треба якнайшвидше звернутися до лікаря;

- уникати контакту із тваринами;

- не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

 

 

Переглядів: 152 | Додав: doom02 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar