Вхід на сайт

Пошук

Календар

«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 4

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

3:28 PM
Інформація для населення

Адміністрація комунального некомерційного підприємства «Млинівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Млинівської селищної ради інформує населення  щодо змін, які відбулися на первинці в результаті проведеної реформи медичної допомоги.

Медична реформа – тема,  яка непокоїть багатьох мешканців об’єднаних територіальних громад. Серед більшості населення вона має підтримку, інша значно менша частина її не сприймає по тій чи іншій причині. Такий висновок ми зробили на підставі кількості укладених декларацій з лікарями первинки впродовж короткого проміжку часу.

 Первинна медична допомога - це та ланка надання медичної допомоги, де вперше розпочалися зміни у відповідності до чинного законодавства.

Оцінювати її можна по-різному, але позитивні зміни від її запровадження відчутні як для пацієнтів так і для працівників підприємства.

По перше: вирішено фінансове забезпечення первинки, як наслідок немає боргів по заробітній платі працівникам на первинці (фельдшерські пункти, амбулаторії). Структурні підрозділи забезпечені медикаментами для надання невідкладної допомоги. Покращився стан з матеріально – технічного забезпечення.

По друге: органи місцевого самоврядування, на території яких функціонують структурні підрозділи підприємства, надають значну фінансову підтримку за рахунок власних надходжень. Так, за кошти місцевого бюджету покриваються витрати на енергоносії, забезпечується безоплатне амбулаторне лікування за рецептами лікарів учасникам бойових дій, проводиться симптоматичне лікування онкохворих в амбулаторних умовах, оновлюється медичне обладнання.

По третє: населення, що уклали декларації з лікарями підприємства за електронними рецептами мають можливість отримати ліки безоплатно або із знижкою по Програмі «Доступні ліки» від хвороб системи кровообігу, цукрового діабету та бронхіальної астми.

Держава в особі Національної служби здоров’я України гарантує безоплатний перелік послуг на первинці, а саме:

- Загальний аналіз крові; загальний аналіз сечі; холестерин; цукор крові; тест на вагітність; тест на гепатит В,С; тест на тропоніни; тест на ВІЛ, СНІД; ЕКГ; ріст; вага. Всі ці послуги безоплатно надаються в структурних підрозділах підприємства.

Крім гарантованих державою обов’язкових послуг, лікарями комунального некомерційного підприємства «Млинівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Млинівської селищної ради надаються безоплатно :

  • виїзди лікарів на фельдшерські пункти, де ведеться прийом пацієнтів;
  • обслуговування хворих на дому;
  • лікування пацієнтів в умовах денного стаціонару;
  • лікування пацієнтів в умовах домашнього стаціонару;
  • розширений перелік біохімічних аналізів;
  • цитологічне дослідження та скерування їх в спеціалізований заклад для уточнення діагнозу;
  • копрограма;
  • лікування в фізіотерапевтичному кабінеті;
  • цілодобове надання невідкладної допомоги;
  • лікарі працюють в режимі з 800 до 2000 год. та в суботу до 1500 год.;
  • організовано взаємозамінність (в разі хвороби, відрядження лікаря);
  • працює лікарсько-консультативна комісія, що дає можливість надавати послуги по тимчасовій та стійкій втраті  працездатності.

На сьогоднішній день майже 29 тисяч мешканців уклали декларації з лікарями первинки. Для їх зручності адміністрація впровадила попередній електронний запис на прийом, запис за мережевим або мобільним телефоном. Також через реєстратуру чи безпосередньо у лікаря можна записати виклик  лікаря додому. При  необхідності на дому пацієнтам проводиться забір біоматеріалу на аналізи та електрокардіографічне обстеження.    Організовуємо спільні огляди за потреби вузькопрофільними спеціалістами.

      З впровадженням реформи на вторинному рівні пацієнти, які уклали декларації з сімейними лікарями, отримають  за їхніми направленнями значно ширший гарантований перелік послуг, які держава буде надавати на безоплатній основі в лікарнях та поліклініках. Перелік таких послуг після їх затвердження ми обов’язково доведемо до відома населення.

     Звертаюсь до мешканців , які ще не вибрали для себе та своєї сім’ї свого лікаря, зробити цей вибір. Для цього потрібно з паспортом, ідентифікаційним кодом та мобільним телефоном звернутись до сімейного лікаря. Інформацію про сімейних лікарів можна отримати за посиланнями на сайти:  helsi.me   та  mlyniv-pmsd.at.ua

 

 

 

 

 

Головний лікар                                                   Семенюк В.І.

Переглядів: 155 | Додав: doom02 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar